Fra grunnlovsfeiringa 2014

17. mai i Trondheim

Balldanserne samlet utenfor Ringve Museum etter oppvisninga 17. mai 2014

200-årsjubileet for den norske grunnloven ble feiret med mange arrangementer. TB deltok også på en del av disse. Foruten å øve inn danser fra tiden rundt 1814, var det en stor oppgave å sy nye antrekk i 1814-stil. Damene i balldansgruppa la ned mye arbeid i dette. Det skulle sys både dame- og herre-antrekk. Først måtte imidlertid damene lage mønster ut fra bilder og sømbeskrivelser fra diverse kilder.

Årets viktigste oppgave for TB var å delta 17. mai i det historiske opptoget som gikk foran folketoget. To av våre mannlige medlemmer forestilte eidsvollsmennene sorenskriver Anders Olsen Friis Rambech fra Meldal og kjøpmann Peter Schmidt fra Trondheim. Om ettermiddagen 17. mai hadde vi en framsyning på Ringve musikkhistoriske museum for norske og utenlandske gjester som Trondheim kommune hadde invitert til festmiddag.

 

Fra Pressebrief
Fra Trondheim Kommunes pressebrief i forkant av det historiske opptoget 17. mai 2014.

Grunnlovsfeiringa på Ersgard 31.august 2014

31. august deltok vi i et større arrangement på Ersgard i Stjørdal. Eidsvollsmannen Petter Johnsen Ertzgaard kom fra denne gården. Bare mindre endringer er gjort på bygningene siden 1814. Derfor kom Riksantikvaren med beslutning om fredning av disse under arrangementet. Det var Riksantikvaren sammen med Nord-Trøndelag fylkeskommune som sto for arrangementet.

Det hele begynte med historisk gudstjeneste i Værnes gamle kirke. Etterpå var det hestekortesje derfra til Ersgard, hvor TB, sammen med en del sentrale personer, utgjorde «VIP-ene» i kortesjen. Utover dagen hadde vi flere danseoppvisninger på Ersgard, og ellers gikk vi rundt og illuderte folk fra 1814.

23. april var det et orienteringsmøte på Ersgard om arrangementet nevnt ovenfor. Vi hadde også en danseoppvisning der som en slags generalprøve på det store arrangementet 31. august .

 

 

Lillan og Erling på Ringve
Hestekortesje fra kirka til Ersgard
Dans på Ersgard
Engelsk Kontradans

Nyeste kommentarer

02.09 | 12:40

Nydelig 😀🥰. Hadde veldig lyst til å lage en slik kjole.

15.07 | 20:30

Hei har dere oppvisninger nå i 2020? og eventuelt hvor i Trondheim?

17.04 | 09:39

Hei fra Larvik
Jeg er på jakt etter en herreparykk fra 1600-tallet. Er det noe dere leverer i en bra kvalitet. Billigparykker på nettet er for dårlige

04.01 | 15:51

Har noen av dere en kjole eller herre drakt til salgs XL og L?
Hvor har dere fått tak i dem?